HOE GA JE OM MET (WINKEL)LEEGSTAND?

Door pro-actief de strijd aan te gaan met winkelleegstand kan je tijdig bijsturen.
URBAN-IMPACT richt zich op drie peilers om leegstand aan te pakken:

Ondernemers zijn het kloppende hart van je stad of gemeente

Stimuleer en erken ondernemerschap

Uitwerken van een visie rond de invulling van (handels)panden

Winkelstraten met identieke retailers en weinig zelfstandige handelszaken zorgen voor een kernverzwakkend karakter en bijgevolg ook voor leegstand in de kernen. In kleinere gemeenten is er vaak te weinig een 'kerngevoel' aanwezig. URBAN-IMPACT werkt een visie uit rond de gewenste invulling van (leegstaande) handelspanden, op maat van uw stad of gemeente.

Premies & reglementering

Een heldere visie is het vertrekpunt voor de uitwerking van een reeks stimuli. Een premie - en subsidiereglement kan helpen om leegstand weg te werken, ondernemers te stimuleren en impact te creëren.

Events

Ondernemers zijn het kloppende hart van uw stad of gemeente, geef ze de erkenning die ze verdienen. URBAN-IMPACT werkt voor lokale besturen verschillende initiatieven uit zoals Ondernemer Awards, KMO van het jaar of startersevents.

Gift & loyalty

Gift & loyalty cards zijn een ideale manier om lokale handelaars een duwtje in de rug te geven. Kies je voor een digitale en geautomatiseerde manier? Dan hoeft zowel de ondernemer als het lokale bestuur hier weinig tijd aan te spenderen. We werken een voorstel op maat uit!

Uitwerken van een startersbeleid

De doorstroom van creatief ondernemerstalent naar de winkelstraat heeft nog een pak verbeteringsmarge. Met de uitwerking van een doordacht startersbeleid willen we mensen een ondernemersidee op de juiste manier stimuleren. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Neem contact met ons op!

De juiste ondernemersflow!

Beginnende ondernemers of mensen met een ondernemersidee worden vaak overspoeld met informatie. Als lokaal bestuur wil je (potentiële) ondernemers zoveel mogelijk ondersteunen. URBAN-IMPACT begeleidt je bij het opzetten van een startersbeleid. Van website tot ondernemersloket, tot het persbericht in de krant.

Drempelverlagende initiatieven

Infosesies, thematische workshops, startersevents of een pop-up traject op maat? Met de ondersteuning van experten, pandeigenaars en/of lokale besturen werken we een reeks drempelverlagende initiatieven uit om de troeven van jouw stad of gemeente in de kijker te zetten.

Zelfstandig zijn is en blijft een risico. Vlaanderen barst van het ondernemerstalent. Met het juiste duwtje in de rug kunnen er mooie dingen gebeuren!

Activeer (startende) ondernemers!

De sleutel tot het aanpakken van leegstand ligt heel vaak bij de vastgoedeigenaar. Een goed begrip van de vastgoedlogica is belangrijk om goed te kunnen onderhandelen.

Pandeigenaren

Waarom?

(Jonge) ondernemers worden afgeschrikt door té hoge huurprijzen, een weinig aantrekkelijke winkelomgeving en niet flexibele huurcontracten. Daarnaast is er bij lokale besturen niet altijd de juiste know-how aanwezig om de discussie met pandeigenaars aan te gaan.

Praten helpt

Ofwel gaan we met URBAN-IMPACT zelf in dialoog met de pandeigenaren, ofwel reiken we je de nodige handvaten aan. Denk aan het bekomen van flexibele huurcontracten of het opstellen van een 'groeitraject' voor bepaalde panden.

Een creatieve invulling

Een creatieve invulling van een (leegstaand) handelspand of etalage kan zowel het pand als ondernemers een boost geven. URBAN-IMPACT reikt de ideeën aan en helpt je op weg!

Wij maken werk van

Beleving

Vlaanderen telt heel wat sfeerloze en weinig aantrekkelijke handelskernen. En toch heeft iedere stad of gemeente in se heel wat onderscheidend vermogen! Ontdek snel hoe we meer beleving kunnen brengen in jouw buurt, omgeving of (handels)kern!

Leegstand

Fysieke retail is al jaren een krimpend economisch model. Het centrale handelsapparaat in onze kernen vermindert langzaam maar zeker. Momenteel staan 1 op de 10 handelspanden in Vlaanderen leeg. Met een gevarieerd actieplan gaan we pro-actief de strijd aan met winkelleegstand en brengen je kern terug tot leven !

Ondersteuning

Nood aan een heldere visie binnen uw gemeentelijke administratie of binnen uw organisatie? Een kritische blik van buitenaf, met een constructief advies ? URBAN-IMPACT deelt graag zijn kennis in functie van een gestroomlijnde organisatie (met ondernemers en beleidsmedewerkers.)

Mobiliteit

Mobiliteit in je stad of gemeente, een knelpunt of een interessante uitdaging? Met de juiste ingrepen kan het mobiliteitsverhaal in jouw kern een ware troef worden. Veiligheid en bereikbaarheid staan bij ons centraal. Mét oog voor inwoners én ondernemers, met als bonus een vlot bereikbare en bloeiende handelskern