Meteen naar de inhoud

Zomerinitiatieven

Goed doordachte zomerinitiatieven kunnen veel ondernemers een duw in de rug geven!

Heel veel zelfstandigen worden bijzonder zenuwachtig de laatste dagen. De aanhoudende onzekerheid over de (her-)opening van terrassen en horeca deze zomer zorgt voor veel frustratie en ongenoegen. Nochtans is bijna iedereen het er nu wel over eens dat de overheid beter gecontroleerd bepaalde zaken toelaat in plaats van mensen (en vooral jongeren) verder onder de radar vertier te laten zoeken.

Kansen voor bestaande ondernemers

Toch zien we weinig ideeën passeren waar vaste horeca en gevestigde waarden een centrale rol in krijgen. En net daar kunnen steden en gemeenten het verschil maken. De zoektocht van de stad Brugge naar uitbaters voor drie nieuwe zomerbars is in dat opzicht een beetje ongelukkig. Want waarom een oproep voor uitbaters lanceren, als er zovele horecazaken schreeuwen om een terras te mogen plaatsen, maar daar binnen de bestaande regelgeving geen toelating voor krijgen? 

Bij zo’n initiatieven laat je in eerste instantie de kans tot uitbating best aan ondernemers die reeds een vaste inrichting hebben, maar verplicht gesloten zijn geweest.

Waarom toveren we het openbaar domein in onze steden en gemeenten deze zomer niet om tot een plek waar bestaande uitbaters van horecazaken (die de voorbije zeven maanden verplicht gesloten waren) alle kansen krijgen??

Een wintermarkt in de zomer? Graag!

Denk aan kerstmarkten bijvoorbeeld! Die zijn in Europa overal ingeburgerd (en vaak ook uitgemolken). Een zomervariant van zo’n wintermarkt, best mogelijk toch? In tegenstelling tot in de winter, kan je dit ook doen bij heerlijke buitentemperaturen. Op een veilige en controleerbare manier.

Laten we snel werken aan een echt zomerplan waarbij lokale handelaars en horeca de prioriteit krijgen om de verliezen van de voorbije maanden minstens voor een deel te recupereren en tegelijk voor (buiten-) sfeer te zorgen in de handelscentra die de voorbije maanden echte spookcentra waren?!

Wat vindt u ervan?

Let's connect!

Heb je een vraag? Wil je extra info over ons aanbod? Vul onderstaand formulier in, wij nemen helemaal vrijblijvend contact met je op! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *